Vergoeding

De meeste behandelingen worden vergoed, maar het hangt af van je eigen zorgverzekeraar. Lees deze pagina rustig door. Voor vragen kan je altijd even contact opnemen.

Aanvullende Zorgverzekering
Onze praktijk is onder contract bij alle zorgverzekeraars, waarbij je er wel rekening mee moet houden dat de oefentherapie Mensendieck wordt vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Het aantal behandelingen per kalenderjaar dat wordt vergoedt hangt af van de polisvoorwaarden van jouw pakket en staan los van het eigen risico betreffende de basisverzekering.

Wij houden het administratief overzichtelijk en declareren alle behandelingen -die worden vergoed- direct bij de zorgverzekering.

Chronische aandoening
In het geval van een chronische aandoening wordt oefentherapie Mensendieck uit de basisverzekering vergoed vanaf de 21e behandeling. Je betaalt de eerste 20 behandelingen dus zelf of vanuit de aanvullende verzekering als die toereikend is. Deze eerste 20 behandelingen gelden per aandoening en niet per kalenderjaar.

Jongeren tot 18 jaar
Jongeren tot 18 jaar krijgen in totaal 18 behandelingen per jaar vergoed uit hun basisverzekering zonder dat dit ten koste gaat van het eigen risico. Als er na die 18 behandeling toch meer begeleiding nodig is, dan kan de vergoeding uit de aanvullende verzekering worden gebruikt.

Jongeren met chronische aandoening
Jongeren met een chronische aandoening kunnen alle behandelingen voor oefentherapie vergoed krijgen. In de Zorgverzekeringswet staan deze aandoeningen opgesomd in de zogenaamde chronische lijst. Deze lijst bevat veel medische termen. Als je er niet uitkomt of jouw aandoening op de lijst staat, vraag dan na bij jouw zorgverzekeraar of bij mij door even te bellen of een bericht te sturen.

Eigen kosten
Voor de behandelingen die niet door de zorgverzekering worden vergoed, krijg je van ons aan het eind van de maand per mail een rekening.

Daarbij gelden de volgende tarieven:

  • Reguliere behandeling – 30 minuten € 40,-
  • Reguliere behandeling aan huis – 30 minuten € 50,-

Verhinderd
Ben je onverhoopt verhinderd? Zeg dan de afspraak minstens 24 uur van tevoren af. Het tarief voor een niet nagekomen behandeling is gelijk aan het behandeltarief. Deze kosten worden niet vergoed door je verzekeraar. Annuleren kan telefonisch of per e-mail.