logo
Mensendieck Weidevenne
Welkom
Praktijk
Mensendieck
Rugklachten
Nek/schouderklachten
Stress
Hoofdpijn
Hyperventilatie
Heup, knie en voet
Houdingklachten
Revalidatie
Re-mind
MedicalKinetics
Bugnet oefentherapie
Triggerpointtherapie
Medical Taping
Slaapoefentherapie
Kwaliteit
Vergoedingen
Tijden & Contact

Wat is Stress? 

“Stress is een vorm van spanning die in het lichaam optreedt als reactie op externe prikkels en die gevolgd wordt door een bepaald patroon van fysiologische reacties”. 
 

Is stress slecht? 

Nee, een beetje stress kan geen kwaad. Iedereen heeft wel eens te maken met stress. Echter wanneer stress voor langere tijd aanhoudt of steeds terugkeert, kan stress zich gaan uiten in lichamelijke en mentale klachten. Deze klachten voortkomend uit stress kunnen vervelende consequenties hebben. Hoe stress zich uit in klachten is voor iedereen verschillend. Net als de aanleiding waardoor iemand gestrest raakt. 
 

Hoe pak je stress aan? 

Omdat de aanleiding van stress en de reacties op stress voor iedereen zeer verschillend is, is er geen eenduidige aanpak tegen stress. Belangrijk is om voor jezelf duidelijk te krijgen waardoor je uit balans raakt. Wanneer en waardoor wordt stress te veel? Daarnaast is het goed te weten wat jou ontspant om weer een evenwichtige balans te vinden tussen de inspanningen en ontspanning. De oefentherapeut Mensendieck kan u ontspanningoefeningen aanleren om te voorkomen dat de stress de overhand neemt en bijvoorbeeld lichamelijke klachten of hyperventilatie veroorzaakt. 
Mensendieck Weidevenne 0299 420459 Abel Tasmanplein 93 1448 NL Purmerend  | info@mensendieckweidevenne.nl