logo
Mensendieck Weidevenne
Welkom
Praktijk
Mensendieck
Rugklachten
Nek/schouderklachten
Stress
Hoofdpijn
Hyperventilatie
Heup, knie en voet
Houdingklachten
Revalidatie
Re-mind
MedicalKinetics
Bugnet oefentherapie
Triggerpointtherapie
Medical Taping
Slaapoefentherapie
Kwaliteit
Vergoedingen
Tijden & Contact

Houding of bewegingsklachten

Een afwijkende houding en/of afwijkende bewegingen kunnen veroorzaakt worden door de bouw van uw skelet of door problemen in uw motoriek. Maar ook gewoontes kunnen leiden tot een slechte houding en verkeerde bewegingen. Dit heeft met (aangeleerd) bewegingsgedrag te maken. De oefentherapeut is dé aangewezen deskundige op dit gebied. Zij/hij helpt u met het verbeteren van uw houding en uw bewegingen, hierbij wordt rekening gehouden met uw persoonlijke situatie. De oefentherapeut geeft voorlichting, maakt u bewust en leert u uw mogelijkheden om beter te bewegen te gebruiken. De oefentherapeut zal uw houding onder de loep nemen en samen met u gaan werken, door middel van oefeningen, aan een gunstige houding. Er zal onderzocht worden waar ongunstige bewegingspatronen vandaan komen en hoe deze het beste aangepakt kunnen worden. De oefentherapeut houdt hierbij rekening met uw specifieke situatie en uw dagelijkse handelingen en bewegingen. Zo zal er rekening worden gehouden met staande werkzaamheden, maar ook met zittende werkzaamheden en handelingen zoals opstaan, bukken en tillen.

Preventie van houding of bewegingsklachten

Zoals u bij op pagina over oefentherapie Mensendieck heeft kunnen lezen begeleid de oefentherapeut u bij het verhelpen van een diversiteit aan klachten.

Het is echter ook aan te raden bewust om te leren gaan met uw manier van houding en beweging om te voorkomen dat er klachten ontstaan. Denkt u daarbij aan beroepen waarbij veel lichamelijk belastend werk moet worden verricht.

Onderschat ook niet hoe zwaar het voor het lichaam is om acht uur per dag op kantoor te zitten, of bijvoorbeeld als kok uren lang in de keuken te moeten presteren in combinatie met vaak een hoge werkdruk.

Preventie van houding of bewegingsklachten bij kinderen

Preventie is ook van toepassing op kinderen. Vijf dagen in de week zitten ze uren in een meestal passieve houding. Als ze uit school thuis komen duiken ze niet zelden achter de computer om te gamen, internetten enzovoorts. Helaas komen in de praktijk steeds vaker kinderen die al klachten hebben, vaak aan de rug of de nek en zelfs hoofdpijnklachten zijn geen uitzondering meer. Bij Mensendieck Weidevenne leren kinderen bewuster om te gaan met hun houding en beweging. Denkt u dat het voor uw kind verstandig is als er eens naar zijn of haar houding wordt gekeken, belt u dan gerust voor een afspraak.

 

Mensendieck Weidevenne 0299 420459 Abel Tasmanplein 93 1448 NL Purmerend  | info@mensendieckweidevenne.nl