logo
Mensendieck Weidevenne
Welkom
Praktijk
Mensendieck
Re-mind
MedicalKinetics
Bugnet oefentherapie
Triggerpointtherapie
Medical Taping
Slaapoefentherapie
Kwaliteit
Vergoedingen
Tijden & Contact

Bugnet oefentherapie

De houdingsweerstand therapie Bugnet werkt op basis van houdingsreflexen, die ten grondslag liggen aan gecoördineerde houdings- en bewegingspatronen. Vraagt men een persoon een bepaalde houding te handhaven tegen een kracht in, die deze houding dreigt te veranderen, dan spant de persoon een groot aantal structuren (spieren, pezen, peesplaten) aan. Dit noemt men houdingsweerstand. Wetenschappelijke inzichten in myofasciale kracht transmissie onderschrijven het effect van deze therapie.
 
Door oefenen van spierketens en bijhorende structuren worden gecoördineerde houdings- en bewegingspatronen (opnieuw) aangeleerd en onderhouden, afhankelijk van de aandoening en bijbehorende mogelijkheden. Het lichaam wordt krachtiger, stabieler en minder gevoelig voor overbelastingsklachten.
 
Wanneer is de methode te gebruiken?
De houdingsweerstand oefeningen kunnen worden toegepast bij de behandeling van verschillende neurologische, orthopedische, reumatische aandoeningen, lifestyle en arbeidsgerelateerde klachten waarbij de belastbaarheid van het houdings- en bewegingsapparaat verminderd is. Bij hypermobiliteitssyndromen is de Bugnet methode een erg effectieve manier van behandeling gebleken. 
 
Neem gerust even contact op als je vragen hebt!
 
 
Mensendieck Weidevenne 0299 420459 Abel Tasmanplein 93 1448 NL Purmerend  | info@mensendieckweidevenne.nl